Fokhagymás pulykaragu hozzávalók:

4 személyre

60 dkg kicsontozott pulykamell

2-3 dl tej

4-5 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

liszt

olaj

őrölt feketebors

Fokhagymás pulykaragu elkészítése:

A tejet sózzuk, borsozzuk, s keverjük bele a tört fokhagymát. A húst vágjuk ujjnyi csíkokra, áztassuk be a tejbe, fedjük le, s egy napra tegyük hűtőszekrénybe. Másnap a húst vegyük ki a tejből és gondosan csepegtessük le (a legjobb, ha a maradék nedvességet egy konyharuhával le is itatjuk).

A húsdarabokat forgassuk lisztbe, s kevés forró olajon süssük pirosra. Végül a húst tegyük egy tűzálló tálba, öntsük rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedjük le az edényt (például alufóliával), s tegyük előmelegített, forró sütőbe. 20-25 perc múlva vegyük le róla a fedőt, s közepes tűznél párologtassuk el a levét úgy, hogy a húson csak egy sűrű mártás maradjon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc