Fokhagymás pulykaragu hozzávalók:
4 személyre
60 dkg kicsontozott pulykamell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt
olaj
őrölt feketebors
só
Fokhagymás pulykaragu elkészítése:
A tejet sózzuk, borsozzuk, s keverjük bele a tört fokhagymát. A húst vágjuk ujjnyi csíkokra, áztassuk be a tejbe, fedjük le, s egy napra tegyük hűtőszekrénybe. Másnap a húst vegyük ki a tejből és gondosan csepegtessük le (a legjobb, ha a maradék nedvességet egy konyharuhával le is itatjuk).
A húsdarabokat forgassuk lisztbe, s kevés forró olajon süssük pirosra. Végül a húst tegyük egy tűzálló tálba, öntsük rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedjük le az edényt (például alufóliával), s tegyük előmelegített, forró sütőbe. 20-25 perc múlva vegyük le róla a fedőt, s közepes tűznél párologtassuk el a levét úgy, hogy a húson csak egy sűrű mártás maradjon.
0 hozzászólás