Főtt csirke három mártással hozzávalók:

2,5 liter víz

4 szelet gyömbérgyökér

egy másfél kg-os csirke

Mártások

1 evőkanál apróra vágott gyömbérgyökér

1 evőkanál apróra vágott zöldhagyma

1 evőkanál olaj

2 evőkanál só

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál chili-szósz

1 evőkanál törött fagara-bors

Főtt csirke három mártással elkészítése:

Öntsük a vizet egy fazékba. Tegyük bele a gyömbért, és forraljuk fel. Ekkor eresszük bele az egész csirkét, és a forrástól számítva 10 percig hagyjuk erős tűzön főni, majd gyenge tűzön lefedve 20 percig. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk kihűlni a lében. Utána szűrjük le, és bárddal vágjuk falatnyi darabokra bőrével-csontjával együtt.

Az első mártáshoz keverjük össze egy kis tálkában a gyömbért, az újhagymát, az olajat 1 teáskanál sóval.

Egy másik tálkában a szójaszószt a chili-szósszal.

Egy harmadikban pedig a maradék sót és a durván összetört fagara-borsot (szárazon). Evés közben ezekbe kell mártogatni a főtt csirkedarabokat.

Össze is lehet keverni a szószokat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc