Főtt csirke három mártással hozzávalók:
2,5 liter víz
4 szelet gyömbérgyökér
egy másfél kg-os csirke
Mártások
1 evőkanál apróra vágott gyömbérgyökér
1 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál só
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál chili-szósz
1 evőkanál törött fagara-bors
Főtt csirke három mártással elkészítése:
Öntsük a vizet egy fazékba. Tegyük bele a gyömbért, és forraljuk fel. Ekkor eresszük bele az egész csirkét, és a forrástól számítva 10 percig hagyjuk erős tűzön főni, majd gyenge tűzön lefedve 20 percig. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk kihűlni a lében. Utána szűrjük le, és bárddal vágjuk falatnyi darabokra bőrével-csontjával együtt.
Az első mártáshoz keverjük össze egy kis tálkában a gyömbért, az újhagymát, az olajat 1 teáskanál sóval.
Egy másik tálkában a szójaszószt a chili-szósszal.
Egy harmadikban pedig a maradék sót és a durván összetört fagara-borsot (szárazon). Evés közben ezekbe kell mártogatni a főtt csirkedarabokat.
Össze is lehet keverni a szószokat.
0 hozzászólás