Fűszeres busaszelet hozzávalók:
4 db (kb. 20 dkg-os) busaszelet
4 evőkanál ételízesítő por
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 kiskanál grillfűszer-keverék
őrölt bors
só
Fűszeres busaszelet elkészítése:
A halszeleteket sóval, őrölt borssal és grillfűszerrel megszórva egy tálba szorosan egymás mellé fektetjük.
Ráhintjük a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát meg az ételízesítő port, majd meglocsoljuk citromlével és olajjal.
Lefedve legalább egy éjjelen át érleljük. A pácból kiemelve lecsepegtetjük, majd faszénparázson mindkét oldalát megsütjük, közben a maradék páclével öntözgetjük-kenegetjük.
Ez a különleges halétel nagyon jól illik sült burgonyával és akár tzatziki szósszal.
0 hozzászólás