Fűszerezett borjútekercsek nyárson sütve hozzávalók:

60 dkg borjúkaraj

2 gombafej

6 dkg zsíros szalonna

1 csomó petrezselyemzöld

1 késhegynyi őrölt bors

24 vastag uborkakarika

2 evőkanál olaj

Fűszerezett borjútekercsek nyárson sütve elkészítése:

A borjúkarajt kicsontozzuk és vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal megveregetjük, megsózzuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk, együtt lepirítjuk.

Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Megkenjük vele a hússzeletek egyik oldalát és felgöngyöljük, majd uborkaszeletekkel váltakozva nyársra húzzuk.

Még egyszer körbesózzuk, megkenjük olajjal, és parázs fölött kissé ropogósra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc