Fűszerezett borjútekercsek nyárson sütve hozzávalók:
60 dkg borjúkaraj
2 gombafej
6 dkg zsíros szalonna
1 csomó petrezselyemzöld
1 késhegynyi őrölt bors
24 vastag uborkakarika
2 evőkanál olaj
só
Fűszerezett borjútekercsek nyárson sütve elkészítése:
A borjúkarajt kicsontozzuk és vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal megveregetjük, megsózzuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk, együtt lepirítjuk.
Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Megkenjük vele a hússzeletek egyik oldalát és felgöngyöljük, majd uborkaszeletekkel váltakozva nyársra húzzuk.
Még egyszer körbesózzuk, megkenjük olajjal, és parázs fölött kissé ropogósra sütjük.
0 hozzászólás