Zöldséges csirkeragu hozzávalók:

4 személyre

1 nagy csirke

1,5 kg vegyes zöldség

3 dl tejföl

2 dkg vaj

2 csokor petrezselyem

1 csokor kapor

1 csokor zellerzöld

őrölt szerecsendió-virág

őrölt feketebors, só

Zöldséges csirkeragu elkészítése:

A megtisztított zöldségféléket vágjuk fel. A csirke bőrét nyúzzuk le, s a húsát vágjuk kis darabokra. A tejfölt sózzuk meg.

Egy tepsit kenjünk ki vajjal, a zöldségfelét tegyük bele, majd erre locsoljuk rá a tejföl felét, majd tegyük rá a húst. A húst hintsük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal, majd szórjuk rá a maradék zöldséget. A zöldfűszereket vágjuk finomra, keverjük össze a maradék tejföllel, s ezzel locsoljuk meg a tepsi tartalmát.

Fedjük le (például alufóliával), s előmelegített sütőben, közepes tűznél (cca. 50-60 perc alatt) süssük.

Itt a vegyes zöldségbe szinte minden belefér: mehet bele sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldbab, karalábé, gomba, zöldborsó, stb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc