Zöldséges csirkeragu hozzávalók:
4 személyre
1 nagy csirke
1,5 kg vegyes zöldség
3 dl tejföl
2 dkg vaj
2 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 csokor zellerzöld
őrölt szerecsendió-virág
őrölt feketebors, só
Zöldséges csirkeragu elkészítése:
A megtisztított zöldségféléket vágjuk fel. A csirke bőrét nyúzzuk le, s a húsát vágjuk kis darabokra. A tejfölt sózzuk meg.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, a zöldségfelét tegyük bele, majd erre locsoljuk rá a tejföl felét, majd tegyük rá a húst. A húst hintsük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal, majd szórjuk rá a maradék zöldséget. A zöldfűszereket vágjuk finomra, keverjük össze a maradék tejföllel, s ezzel locsoljuk meg a tepsi tartalmát.
Fedjük le (például alufóliával), s előmelegített sütőben, közepes tűznél (cca. 50-60 perc alatt) süssük.
Itt a vegyes zöldségbe szinte minden belefér: mehet bele sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldbab, karalábé, gomba, zöldborsó, stb.
0 hozzászólás