Húsos-zöldséges fasírt hozzávalók:

3-4 személyre

25 dkg darált sertéscomb

10 dkg sárgarépa

10 dkg zöldborsó

4 dkg fehérrépa

1 zsemle

1 tojás

1 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

olaj

tej

petrezselyem

borsikafű

Húsos-zöldséges fasírt elkészítése:

A megtisztított és felkockázott sárga- és fehérrépát a zöldborsóval párold meg.

A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki.

A ledarált húshoz keverd hozzá a zöldséget, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Ízesítsd borsikafűvel és sóval.

Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába és a fasírtot közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc