Mézes dinnye aszalt barackkal és borhabbal hozzávalók:

4 személyre

10 dkg aszalt barack

2 dl édes fehérbor

4 szem szegfűszeg

1 kisebb fahéj

1 citrom

60 dkg sárgadinnye

4 dkg méz

4 tojás

6 dkg cukor

Mézes dinnye aszalt barackkal és borhabbal elkészítése:

Az aszalt sárgabarackokat beáztatjuk a borba. A szegfűszeget és a fahéjat 1-1,5 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 0,5 dl víz maradt, leszűrjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A dinnyét gerezdekre vágjuk, magját kikaparjuk, a héjáról levágjuk a dinnyehúst.

A citrom levét és héját kikeverjük a mézzel, és beletesszük felszeletelt dinnyét. Ha kellően „megázott” a barack, lecsepegtetve azt is a dinnyéhez tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével, a visszamaradt borral és a fűszeres kivonattal jól kikeverjük, majd vízgőz felett kemény habbá verjük, de vigyázni kell, nehogy kicsapódjon. Óvatosan, amíg forró, összekeverjük a tojáshabbal.

Tányérra tesszük a dinnyeszeleteket és az aszalt barackot, rátesszük a borhabot (még melegen), és a dinnye levével körbelocsoljuk. Igazi nyári desszert!

1 adag: 316 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc