Karalábé leves húsgombóccal hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 közepes újkaralábé

tejföl

kapor

Húsgombóc

0,5 kg darált sertéshús

1 fej vöröshagyma reszelve

3-2 cikk fokhagyma reszelve

2 egész tojás

1 kávéspohár rizs

só, bors, delikát

Karalábé leves húsgombóccal elkészítése:

A húsgombóc hozzávalóit összedolgozva gombócokat formálunk és lisztbe hempergetjük.

Egy nagyobb fej vöröshagymát felkockázunk és libazsíron, vagy olajon üvegesre dínsztelünk, majd 2 közepes újkaralábét meghámozunk és felforgácsolunk. A hagymára öntve tovább dínszteljük néhány percig.

Vízzel felengedjük, amikor forr, beletesszük a lisztes húsgombócokat, sózzuk, borsozzuk.

Miután megfőtt – ami kb. 30-40 perc -, a levest tejföllel behabarjuk és megszórjuk apróra vágott kaporzölddel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc