Fokhagymás padlizsánkrém hozzávalók:

2-3 db padlizsán

1 vöröshagyma

olaj

fokhagyma

só, bors

citromlé

(majonéz)

Fokhagymás padlizsánkrém elkészítése:

A karcsú padlizsánokat sütőben, mikrohullámú sütőben, grillezőben, vagy a tűzhely vasán megsütöd. Romániában addig sütik parázson, amíg a héja el nem szenesedik, ettől finom füstös íze lesz. Ha a padlizsán puha és a héja megkérgesedett, hideg vízbe mártogatott kézzel a száránál fogva lehúzod a bőrét.

Deszkán, vagy ahogy Erdélyben nevezik lapítón fa vagy műanyag késsel addig vagdalod, míg pépes nem lesz.

Jócskán adj hozzá olajat és keverd habosra. 2-3 padlizsán 1-1,5 dl olajat is felvesz. Apróra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és egy kis citromlével ízesítsd.

Ha majonézt keversz bele, sokkal kevesebb olajat kell használnod, és könnyebb is lesz az étel.

Paradcsomszeletekkel körberakva kenőkének, mártogatónak kínáld, friss kenyérrel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc