Cseresznyés csirke hozzávalók:
1 csirke
30 dkg cseresznye
1 dl sherry
4 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi őrölt gyömbér
1 mokkáskanál curry
Cseresznyés csirke elkészítése:
A csirkét tisztítsuk meg, daraboljuk fel, és sózzuk be. Melegítsük meg a vajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a szétzúzott fokhagymát, majd a csirkedarabokat is tegyük a vajra és mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
Tegyük a húst tűzálló tálba, a kimagozott cseresznyét rakjuk a csirkedarabok köré. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd locsoljuk meg a mustárral elkevert sherryvel.
Fedjük le a tálat szorosan, és süssük forró sütőben 40 percig. Szerecsendióval ízesített burgonyapüré és ecetes cseresznye illik mellé.
0 hozzászólás