Diós-majonézes halsaláta hozzávalók:
½ tengeri hal
1 citrom
1 közepes zeller
6 evőkanál majonéz
6 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár
10 dkg dióbél
1 nagy alma
2 csemegeuborka
néhány salátalevél
só, bors
Diós-majonézes halsaláta elkészítése:
A halszeleteket sóval, borssal megszórom.
Egy lábosban ujjnyi vizet melegítek, kevés citromlével ízesítem, és a halat megpárolom benne.
A leszűrt, kihűlt halat apró darabokra tördelem. A megtisztított, gyufaszálnyi darabokra vágott zellert enyhén citromos vízben puhára főzöm, majd leszűröm. A majonézt tejföllel összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítem. Belekeverem a durvára vágott diót, majd a kihűlt halat, zellert.
Egy kerek üvegtálat salátalevéllel kibélelek és abban tálalom.
0 hozzászólás