Birsalmás csirke hozzávalók:
1 db kb 80 dkg-os csirke
4 birsalma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só
1 evőkanál Vegeta ételízesítő
2 evőkanál cukor
köretnek 20 dkg rizs
só
Birsalmás csirke elkészítése:
A jól megmosott csirkét feldaraboljuk, forró olajban kissé átsütjük, majd aláöntünk 4 dl vegetával ízesített vizet, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Közben a megmosott, magházától megszabadított birsalmát felszeleteljük és egy kevés, enyhén sós vízben puhára főzzük.
A cukorból meg a lisztből karamellmártást készítünk és a birsalmához adjuk. Végül a gyümölcsös mártást a csirkére öntjük és együtt 20 percig főzzük. Melegen, sós vízben párolt rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás