Roston sütött hal hozzávalók:
8 személyre
4 kg hal vegyesen
3 dl olaj
só
fűszerek tetszés szerint
Roston sütött hal elkészítése:
A frissen kihorgászott halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtisztítjuk, megmossuk, fejétől kettéhasítjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, bekenjük olajjal, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
Tüzet rakunk, és megvárjuk, amíg parázslik. Rostot fektetünk fölé, és megkenjük kevés olajjal. A rostra rakjuk a fél halakat, hosszú nyelű, erre a célra alkalmas villával többször megemelgetjük, hogy ne ragadjanak le. Ha nehezen sülnének, a rostélyt közelebb tesszük a parázshoz.
A halak mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt piros, ropogósra sütjük. Félidőben, néhány csepp olajjal megcsepegtetjük, de óvatosan, nehogy a parázsba cseppenő olaj lángra lobbanjon. Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 200 kcal
0 hozzászólás