Majonézes káposztával töltött burgonya hozzávalók:
8 közepes burgonya
40 dkg savanyú káposzta
20 dkg füstölt sonka
só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
10 dkg ementáli sajt
50 dkg kígyóuborka
3 evőkanál majonéz
Majonézes káposztával töltött burgonya elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük, majd félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. Ügyeljünk arra, hogy maradjon egy réteg burgonya a héjon.
A kikapart krumplidarabkákat összekeverjük a felaprított savanyúkáposztával, az apró darabokra vágott füstölt sonkával és a meghámozott, kis kockákra vágott kígyóuborkával, valamint a 3 evőkanál majonézzel.
Sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd a tölteléket a burgonyákba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt a burgonyák tetejére nem pirul.
0 hozzászólás