Majonézes káposztával töltött burgonya hozzávalók:

8 közepes burgonya

40 dkg savanyú káposzta

20 dkg füstölt sonka

só, őrölt bors

1 csokor petrezselyem

10 dkg ementáli sajt

50 dkg kígyóuborka

3 evőkanál majonéz

Majonézes káposztával töltött burgonya elkészítése:

A burgonyákat héjában megfőzzük, majd félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. Ügyeljünk arra, hogy maradjon egy réteg burgonya a héjon.

A kikapart krumplidarabkákat összekeverjük a felaprított savanyúkáposztával, az apró darabokra vágott füstölt sonkával és a meghámozott, kis kockákra vágott kígyóuborkával, valamint a 3 evőkanál majonézzel.

Sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd a tölteléket a burgonyákba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt a burgonyák tetejére nem pirul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc