Szüreti töltött pulyka hozzávalók:
1 kisebb (bébi) pulyka
1 citrom
1 narancs
1 fürt szőlő
6 evőkanál olívaolaj
só
bors
Töltelék
2 szép alma
1 körte
15 dkg dió
2-3 darab csirkemáj
1-2 evőkanál méz
diónyi vaj
só
bors
Szüreti töltött pulyka elkészítése:
Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz.
Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal. Mossuk meg a pulykát, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.
Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a pulykát, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.
Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész pulyka köré.
Így süssük még 10-15 percig.
0 hozzászólás