Szüreti töltött pulyka hozzávalók:

1 kisebb (bébi) pulyka

1 citrom

1 narancs

1 fürt szőlő

6 evőkanál olívaolaj

bors

Töltelék

2 szép alma

1 körte

15 dkg dió

2-3 darab csirkemáj

1-2 evőkanál méz

diónyi vaj

bors

Szüreti töltött pulyka elkészítése:

Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz.

Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal. Mossuk meg a pulykát, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.

Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a pulykát, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.

Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész pulyka köré.

Így süssük még 10-15 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc