Rákkoktél citrusszörbettel hozzávalók:

4 személyre:

20 dkg garnélarák

2 alma

1 zöldcitrom

néhány jégsalátalevél

2 evőkanál cukor

néhány szál korianderzöld

édes chilimártás

olaj

Citrusszörbet

1 rózsaszín grépfrút

2 zöldcitrom

20 dkg cukor

Rákkoktél citrusszörbettel elkészítése:

A szörbethez 1 dl vizet a cukorral együtt felforralunk. 3 percig főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a grépfrút kifacsart levét és kikapart húsát. Zöldcitromlével és reszelt zöldcitromhéjjal ízesítjük.

Műanyag dobozba öntjük és 4 órára befagyasztjuk, félóránként megkeverjük.

Az almát meghámozzuk, darabokra vágjuk és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a zöldcitrom levét és reszelt héját és kb. 15 perc alatt sziruposra főzzük.

A megtisztított rákot kevés forró olajon 3-4 percig sütjük. Megsózzuk, összekeverjük kevés édes chilimártással és apróra vágott korianderzölddel.

Jégsalátalevelekből fészket készítünk, ezekbe ültetjük a rákokat. Pikáns, szirupos almát teszünk mellé és ráültetünk kevés citrusszörbetet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc