Rákkoktél citrusszörbettel hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg garnélarák
2 alma
1 zöldcitrom
néhány jégsalátalevél
2 evőkanál cukor
néhány szál korianderzöld
édes chilimártás
só
olaj
Citrusszörbet
1 rózsaszín grépfrút
2 zöldcitrom
20 dkg cukor
Rákkoktél citrusszörbettel elkészítése:
A szörbethez 1 dl vizet a cukorral együtt felforralunk. 3 percig főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a grépfrút kifacsart levét és kikapart húsát. Zöldcitromlével és reszelt zöldcitromhéjjal ízesítjük.
Műanyag dobozba öntjük és 4 órára befagyasztjuk, félóránként megkeverjük.
Az almát meghámozzuk, darabokra vágjuk és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a zöldcitrom levét és reszelt héját és kb. 15 perc alatt sziruposra főzzük.
A megtisztított rákot kevés forró olajon 3-4 percig sütjük. Megsózzuk, összekeverjük kevés édes chilimártással és apróra vágott korianderzölddel.
Jégsalátalevelekből fészket készítünk, ezekbe ültetjük a rákokat. Pikáns, szirupos almát teszünk mellé és ráültetünk kevés citrusszörbetet.
0 hozzászólás