Sajtos tarja hozzávalók:
4 személyre:
8 szelet nem túl zsíros sertéstarja
20-25 dkg bármilyen kemény sajt
1 pohár tejföl
A pácléhez:
só, bors
mustár
ketchup
vöröshagyma
fokhagyma
majoránna
rozmaring
olaj
Sajtos tarja elkészítése:
A sajtos tarjához a fűszerekből és olajból páclevet készítek, ebbe helyezem a hússzeleteket, majd egy napra a hűtőbe teszem.
Másnap kiveszem a pácléből a húsokat, megklopfolom azokat, majd sóval és borssal fűszerezem.
Egy nagyobb jénai tálat kivajazok, és belehelyezem a hússzeleteket.
Ezt követően a reszelt sajtból, tejfölből és mustárból öntetet készítek, ráöntöm a húsra úgy, hogy ellepje azt.
Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon 25 percig sütöm.
Ha a sajt megbarnult, elkészült a sajtos tarja.
0 hozzászólás