Sajtos tarja hozzávalók:

4 személyre:

8 szelet nem túl zsíros sertéstarja

20-25 dkg bármilyen kemény sajt

1 pohár tejföl

A pácléhez:

só, bors

mustár

ketchup

vöröshagyma

fokhagyma

majoránna

rozmaring

olaj

Sajtos tarja elkészítése:

A sajtos tarjához a fűszerekből és olajból páclevet készítek, ebbe helyezem a hússzeleteket, majd egy napra a hűtőbe teszem.

Másnap kiveszem a pácléből a húsokat, megklopfolom azokat, majd sóval és borssal fűszerezem.

Egy nagyobb jénai tálat kivajazok, és belehelyezem a hússzeleteket.

Ezt követően a reszelt sajtból, tejfölből és mustárból öntetet készítek, ráöntöm a húsra úgy, hogy ellepje azt.

Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon 25 percig sütöm.

Ha a sajt megbarnult, elkészült a sajtos tarja.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc