Almával grillezett pulykaszelet bundáskenyérrel hozzávalók:

50 dkg pulykamell

20 dkg alma

fél citrom

5 dkg vaj

10 dkg reszelt sajt

gyömbér

őrölt fehérbors

Bundás kenyér

8 fél szelet szikkadt kenyér

2 db felvert tojás

1 dl tej

só, bors

egyéb ízesítők ízlés szerint

3 dl főzőolaj

Almával grillezett pulykaszelet bundáskenyérrel elkészítése:

A filézett pulykamellből szeleteket vágunk, kevés hevített vajon enyhén sózva elősütjük. Az almákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, felszeleteljük. Kevés szűrt citromlével lecsepegtetjük.

Rátesszük a borssal, gyömbérrel fűszerezett pulykaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, s forró sütőben aranysárgára sütjük.

A bundáskenyér elkészítése: A tojásokat verjük fel egy mélytányérban a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd az ujjnyi vastag kenyérszeleteket forgassuk meg benne.

A felforrósított olajban, először az egyik, majd a másik felét aranysárgára sütjük, papírszalvétára szedve leszűrjük a felesleges olajtól.

Végül a rostonsült pulykamelleket bundáskenyérre tesszük.

Tökéletes gyümölcsös-húsos egytálétel!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc