Grillezett marhahúsos nyársak salátával hozzávalók:

60 dkg hátszín

4 dl tyúkhúsleves

4 fej saláta

2 sárgarépa

2 fej vöröshagyma

4 szelet zsírszalonna

8 dkg vaj

1 csokor metélőhagyma

2 szelet füstölt szalonna

őrölt bors

Grillezett marhahúsos nyársak salátával elkészítése:

A húslevest felforraljuk. A salátának csak a belsejét használjuk fel. A répákat és a hagymákat vékonyan felkarikzzuk, összekeverjük a salátával, hőálló tálba tesszük, majd ráöntjük a levest.

Az edényt lefedjük, és 1 óráig meleg sütőben sütjük.

Közben a puha vajat csipetnyi sóval, kevés borssal és a vágott metélőhagymával összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.

A kétféle szalonnát és a húst nagyobb kockákra vágjuk, majd váltakozva pálcikákra húzzuk.

Sóval, borssal meghintjük, majd bedörzsöljük a fűszervajjal, majd grillezzük őket. Közben a kész salátákat lecsepegtetjük, tányérokra tesszük, és mindegyik mellé 1-1 húsnyársat tesznük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc