Grillezett marhahúsos nyársak salátával hozzávalók:
60 dkg hátszín
4 dl tyúkhúsleves
4 fej saláta
2 sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 szelet zsírszalonna
8 dkg vaj
1 csokor metélőhagyma
2 szelet füstölt szalonna
őrölt bors
só
Grillezett marhahúsos nyársak salátával elkészítése:
A húslevest felforraljuk. A salátának csak a belsejét használjuk fel. A répákat és a hagymákat vékonyan felkarikzzuk, összekeverjük a salátával, hőálló tálba tesszük, majd ráöntjük a levest.
Az edényt lefedjük, és 1 óráig meleg sütőben sütjük.
Közben a puha vajat csipetnyi sóval, kevés borssal és a vágott metélőhagymával összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
A kétféle szalonnát és a húst nagyobb kockákra vágjuk, majd váltakozva pálcikákra húzzuk.
Sóval, borssal meghintjük, majd bedörzsöljük a fűszervajjal, majd grillezzük őket. Közben a kész salátákat lecsepegtetjük, tányérokra tesszük, és mindegyik mellé 1-1 húsnyársat tesznük.
0 hozzászólás