Mákos-répás metélt hozzávalók:

40 dkg zsenge sárgarépa zöldségreszelőn durvábbra vágva

50 dkg szélesmetélt

3 evőkanál mák

2 evőkanál vaj

1 evőkanál aprított petrezselyem

bors, só

Mákos-répás metélt elkészítése:

A mákos-répás metélthez a sárgarépát forró enyhén sós vízben kb. 5 percig párolom, majd hidegvízzel leöblítem, lecsepegtetem. A tésztát bő, enyhén sós vízben roppanósra főzöm. Egy nagy serpenyőben forrósított vajon, közepes tüzön kb. 1 percig kevergetem a mákot. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet, és még 3 percig párolom. Sózom, borsozom. A tésztát leszűröm, csak kissé csepegtetem le. A sárgarépával alaposan összekeverem és egytálételként tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc