Sárgaborsópüré leves gyűszűtésztával hozzávalók:

Leves

25 dkg sárgaborsó

2 liter víz

2 evőkanál étolaj

5 dkg liszt

kicsi reszelt hagyma

Gyűszű tészta

1 tojás

15 dkg liszt

1 evőkanál tej

2-3 dl étolaj

Sárgaborsópüré leves gyűszűtésztával elkészítése:

25 dkg sárgaborsót 2 liter vízben puhára főzök. Ha a borsó megfőtt 2 evőkanál étolajból vagy (4 dkg zsírból) 5 dkg lisztből és kevés reszelt hagymával készült zsemle színű rántással berántom utána megsózom.

A gyűszű tésztához: 1 tojás, 15 dkg liszt és 1 evőkanál tejjel kevés sóval levestésztát gyúrok. Vékonyra kisodrom és a levestésztát félben egymásra hajtom. Másfél -két cm átmérőjű lisztezett (gyűszű) szaggatóval szaggatom. 2-3 dl étolajban (20 dkg zsír) kisütöm és a leveshez tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc