Máglyarakás meggyel hozzávalók:
10 dkg jonatán alma
1-2 db fonott kalács
5-7 dl tej
vanília (vagy 1 csomag vaníliacukor)
dió aroma (vagy 10 dkg dió) – kihagyható
cukor ízlés szerint
5 db tojás
15-20 dkg magozott meggy
vaj a tepsi kenéséhez
házi szilvalekvár
Máglyarakás meggyel elkészítése:
Az egy nappal ezelőtt feldarabolt és megszikkadt kalácsokat fogom használni.
A tojásook sárgáját szétválasztom a fehérjétől. A sárgáját cukorral (kb. 10 dkg) kikeverem, és beleteszem az aromát. A tejet meglangyosítom, és ráöntöm a tojásos masszára. A kalácsokat átitatom vele, és kirakom a tepsi alját az átitatott kaláccsal. Erre jön a lekvár, a darált dió és a lecsepegtetett, magozott meggy. Majd még egy sor kalács, majd egy kis finom szilvalekvár és a nagyon vékonyra szeletelt almával letakarom. Ha a tej kimarad, ráöntöm.
Berakom a sütőbe 30 percre. 30 perc után felverem a tojsfehérjét, becukrozom (de keverhetünk bele a lekvárból is) és rásimítom a rakás tetejére. Ezután még addig sütöm, míg a teteje szép barnás nem lesz.
0 hozzászólás