Tükörtojás zelleres burgonyapürében hozzávalók:

1/2 kg burgonya

1/2 kg zeller

1 dl tejszín

2 evőkanál citromlé

1 kiskanál fehérbors

5 dkg vaj

zsemlemorzsa

vaj egyéb dolgokra

5 tojás

zellerzöld

Tükörtojás zelleres burgonyapürében elkészítése:

A krumplis ételhez 1/2 kg burgonyát felkockázva felteszek főni, valamint 1/2 kg zellert is felkockázva külön edényben megfőzök. A megfőtt zellerről leöntöm a levet, amikor kicsit meghűlt hozzákeverek 1 dl tejszínt, 2 evőkanál citromlevet, 1 kiskanál fehérborsot és pépesre keverem (turmixolom).

Az elkészített burgonyapürébe(összedolgozva kézimixerrel a főtt burgonya, 5 dkg vaj, só esetleg egy tojást egészben) belekeverem a zellerkrémet és simára kavarom. Az elkészített burgonyapürét kivajazott sütőbe teszem meghintem zsemlemorzsával kevés vajat teszek a tetejére és halványsárgára sütöm.

Ezután a megsütött burgonya felszínén 5 mélyedést készítek vizes evőkanállal és a mélyedésekbe egy-egy nyers tyúktojást ütök, majd addig sütöm amíg a fehérje kemény lesz. A végén apóra vágott zellerzöldjével meghintem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc