Tejfölös hagymás gombóc hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg burgonya
1 db tojás
2 fej vöröshagyma
5-10 dkg zsemlemorzsa
olaj
1 dl tejföl
1 kávéskanál kalocsai édes-nemes paprika
Tejfölös hagymás gombóc elkészítése:
A tejfölös hagymás gombóchoz a burgonyát megtisztítom, karikára vágom, majd annyi vízzel ami ellepi oda teszem főni. A főtt krumplit összetöröm, és elkeverem a liszttel és a tojással.
Összegyúrom, majd kinyújtom, és kis téglalapokat vágok belőle. A hagymát felszeletelem, és megfonnyasztom egy kis olajon.
Ezután a téglalapokra halmozok egy-egy adagot a hagymából, és az egészet gombóccá göngyölöm. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd pirított zsemlemorzsába forgatom, és pirospaprikával megszórt tejföllel tálalom.
0 hozzászólás