Flambírozott pulyka hozzávalók:

4 szelet 60 dkg pulykamellfilé

2 gerezd fokhagyma

2 dl tej

4 cl konyak

5 dkg vaj

Flambírozott pulyka elkészítése:

A pulykamellet sóval, zúzott fokhagymával ízesített tejbe helyezzük és 1 órát pácoljuk. Serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük a lecsöpögtetett húst és mindkét oldalon 4 percig sütjük. Meglocsoljuk a konyakkal és meggyújtjuk.

Amikor a láng elaludt, a húst tányérra helyezzük és leöntjük a konyakos pecsenyelével. Krumplipürét, tormás almapürét és vörösboros aszalt szilvát adunk mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc