Almás túrótorta hozzávalók:
100 g tehéntúró
4 evőkanál olaj
3 tojás
1 csomag vaníliáscukor
50 g méz
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
3 kg alma
60 g folyékony méz
1/8 l tejföl
Almás túrótorta elkészítése:
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját.
Rövid időre sós vízbe mártjuk és kivesszük a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán. A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc).
Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.
0 hozzászólás