Zöldséggel és csirkével töltött hal hozzávalók:
1 db 1,5 kg-os ponty
30 dkg darált csirkehús
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag mexikói zöldségkeverék
1 csomó zöldpetrezselyem
5 dkg gomba
tejszínes torma
olaj
só, törött bors
Zöldséggel és csirkével töltött hal elkészítése:
A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, majd besózzuk. Amíg a só átjárja a halat, addig elkészítjük a tölteléket. Enyhén sós vízben megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket.
Összekeverjük az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a csirkehúst és végül az összeaprított petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Összekeverjük a mexikói zöldségkörettel és megtöltjuk vele a halat. Óvatosan varrjuk össze a halat.
Egy tepsibe kb. 1/2 üveg olajat öntünk, s lassú tűzön forráspontig hevítjük, ezután beletesszük a halat, a tepsit körben befedjük alufóliával, majd 10 perc múlva levesszük róla. Ekkor egy hústűvel megszúrjuk a halat, hogy lássuk mennyire párolódott meg, ha könnyen bele megy a tű, akkor visszatoljuk a sütőbe és a közepesnél nagyobb lángon pirosra sütjük Mivel a hal gyorsan megfő, a főzési időt ne lépjük túl, mert szétesik.
Tálaláskor a megmaradt zöldségeket felhasználhatjuk a halétel mellé köretként. Jól illik hozzá a tejszínes torma. Paradicsom és citromkarikákkal díszítjük.
Félszáraz fehér bor illik hozzá.
0 hozzászólás