Zöldséggel és csirkével töltött hal hozzávalók:

1 db 1,5 kg-os ponty

30 dkg darált csirkehús

2 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomag mexikói zöldségkeverék

1 csomó zöldpetrezselyem

5 dkg gomba

tejszínes torma

olaj

só, törött bors

Zöldséggel és csirkével töltött hal elkészítése:

A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, majd besózzuk. Amíg a só átjárja a halat, addig elkészítjük a tölteléket. Enyhén sós vízben megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket.

Összekeverjük az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a csirkehúst és végül az összeaprított petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Összekeverjük a mexikói zöldségkörettel és megtöltjuk vele a halat. Óvatosan varrjuk össze a halat.

Egy tepsibe kb. 1/2 üveg olajat öntünk, s lassú tűzön forráspontig hevítjük, ezután beletesszük a halat, a tepsit körben befedjük alufóliával, majd 10 perc múlva levesszük róla. Ekkor egy hústűvel megszúrjuk a halat, hogy lássuk mennyire párolódott meg, ha könnyen bele megy a tű, akkor visszatoljuk a sütőbe és a közepesnél nagyobb lángon pirosra sütjük Mivel a hal gyorsan megfő, a főzési időt ne lépjük túl, mert szétesik.

Tálaláskor a megmaradt zöldségeket felhasználhatjuk a halétel mellé köretként. Jól illik hozzá a tejszínes torma. Paradicsom és citromkarikákkal díszítjük.

Félszáraz fehér bor illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc