Szalonnás busa mustáros sóskasalátával hozzávalók:

4 db ujjnyi vastag busaszelet

5 dkg füstölt szalonna

40 dkg burgonya

1 citrom leve

1 csomó petrezselyemzöld

10 dkg vaj

40 dkg sóskalevél

2 evőkanál mustár

1 dl olaj

1/2dl száraz fehérbor

1 evőkanál liszt

Szalonnás busa mustáros sóskasalátával elkészítése:

A halat megtisztítom, kibelezem. A fejét és törzsének elvékonyodó végét más étel készítéséhez félreteszem. A megmaradt részt kb. 2 cm-es szeletekre vágom, citromlével meglocsolom. Ugyancsak 2 cm széles, vékony csíkokra vágott szalonnával körbetekerem a halszeleteket.

A szalonnát néhány fogvájóval, illetve hústűvel rögzítem, amelyeket tálalás előtt majd eltávolítok belőle. Sózzuk, lisztbe mártjuk, olvasztott vajon lassú tűz fölött 5 percig sütjük, majd megfordítjuk és további 4-5 perc múltán, kellőképpen átsütve, azon melegében tálaljuk.

A sóskasaláta úgy készül, hogy a sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsorgatjuk.

Közvetlen tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat majd fehér borral mártás sűrűségűre hígítguk.

Sóval ízesítjük.

A halételt petrezselymes burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc