Szatmári pulykaragu hozzávalók:
75 dkg pulykaaprólék
25 dkg alma
3 evőkanál olaj
3 dkg zsemlemorzsa
1-2 szőlőlevél
só
4 szem bors
késhegynyi pirospaprika
1 kiskanál citromlé
Szatmári pulykaragu elkészítése:
Az alaposan megtisztított pulykaaprólékot annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet, a szemes borsot, sót.
Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhult.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, meghintjük a pirospaprikával és ezzel sűrítjük be a ragu levét. Tálalás előtt a szőlőlevelet kidobjuk belőle.
Szatmárban levesnek is szokták adni, akkor másfél liter vízzel főzik meg az aprólékot. Gyakori, hogy hidegen is tálalják.
0 hozzászólás