Káposztában párolt oldalas hozzávalók:

1 kg édes káposzta

80 dkg sertés oldalas

15 dkg sárgarépa

10 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg vöröshagyma

2 teáskanál őrölt kömény

2 gerezd fokhagyma

2 dl fehérbor

10 dkg főtt császárszalonna

1 csomó petrezselyem

1 evőkanál zsír

1 evőkanál ecet

Káposztában párolt oldalas elkészítése:

A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk. Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.

A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon sütni kezdjük. Saját zsírjával locsolgatjuk (kb.30perc). Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát a vöröshagymát és a zöldségeket. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.

Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk. 30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.

Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjük, tetejére petrezselymet szórunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc