Margaréta süti hozzávalók:

65 dkg liszt

45 dkg vaj vagy margarin

4 db tojássárgája

2 db vaniliás cukor

1 db citrimhéja

18 dkg porcukor

1 db sütőpor

Margaréta süti elkészítése:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi adalékot és jól összedolgozzuk. Ez után hideg helyen egy órát állni hagyjuk. Utána 1 cm vastagra nyujtjuk, majd a margaréta formával vagy más formával kiszaggatjuk és tepsibe rakjuk. Előmelegitett sütőben kb 220 fokon 10 percig sütjük.

A kisült és kihült formákat csokoládé öntetbe mártjuk.

Öntet készitése: egy tábla csokoládét lassú tűzön felolvasztunk, hozzáadunk 1 kávéskanál vajat és egy evőkanál tejet. Összekeverjük. Ebbe az öntetbe mártjuk a süteményeket. Kávé,tea,forró csoki mellé kináljuk.

Persze csinálhatjuk négyszögletűre is és azutan felkockázni, de akkor tegyünk rá valami mást hogy margarétának hivhassuk a süteményt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc