Fogasfilé tejszínes almával hozzávalók:

60 dkg fogasfilé

20 dkg alma

5 dkg zsemlemorzsa

5 evőkanál étolaj

3 dl tartármártás

1 dl tejszín

fél citrom

Fogasfilé tejszínes almával elkészítése:

A halat egyforma nagyságú szeletekre vágom, megsózom zsemlemorzsában megforgatom, és forró olajban a halszeletek mindkét oldalát pirosra sütöm.

Tartármártásba belekeverem a reszelt almát és citromlével ízesítem.

A tejszínt kemény habbá verem és az almás tartármártásba keverem majd lehűtöm.

A fogasszeletek mellé vajas újborgonyát és a lehűtött almás mártást tálalom, így együtt kitűnő halétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc