Töltött-göngyölt karaj hozzávalók:
8 szelet csontnélküli karaj
8 szelet baconszalonna
8 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
delikát
Töltött-göngyölt karaj elkészítése:
A karajokat vékonyra kiverem, delikáttal, borssal befűszerezem.
7 db tojást keményre megfőzök. Ha kihűlt lereszelem, beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy nyers tojást kevés delikátot, borsot.
Minden szelet karajra teszek egy evőkanál tölteléket, s feltekerem.
Ezután egy szelet baconszalonnába is betekerem.
Ügyelni kell, hogy a sertéskarajt ne fűszerezzük túl, mert a szalonna is sós.
Végül egymás mellé rakom egy tepsibe a húsokat, kevés vizet öntök alá, kevés olajjal meglocsolom s alufólia alatt 1 óra hosszat párolom.
Ha a hús megpuhul leveszem az alufóliát s forgatva, pirosra piritom a töltött húsokat.
Bármilyen körettel, hidegen is, melegen is finom s mutatós étel.
0 hozzászólás