Sajtos lencsekrémleves hozzávalók:

fél kg lencse

20 dk füstölt sajt

1 dl olaj

2 fej vöröshagyma

3 dl tejszín vagy joghurt

3 evőkanál mustár

fokhagyma

babérlevél

Sajtos lencsekrémleves elkészítése:

Egy lábasban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előző este beáztatott lencsét, a tört fokhagymát, a babérlevelet. Vízzel felöntjük, és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és forralunk rajta egyet.

Tipp: Nem kell beáztatni mindegyik fajta lencsét. A Mire figyelj a lencse vásárlásakor? cikkben többet megtudhatsz a különböző fajta lencsékről.

Kockára vágott füstölt sajttal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc