Szezámmagos afrikai harcsa hozzávalók:

4 személyre

1 kg afrikai harcsafilé

1 citrom só

10 dkg vaj liszt

3-4 tojás

10 dkg szezámmag

Szezámmagos afrikai harcsa elkészítése:

A harcsa darabokat besózzuk, meglocsoljuk citromlével, és félórán keresztül pihentetjük. Közben teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk a szezámmagot.

A haldarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmagba. Újabb félórát szikkadni hagyjuk.

A vajat megolvasztjuk, felét beleöntjük egy tepsibe, óvatosan belerakjuk a halat, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj másik felével.

Közepesen forró sütőben 20-25 percig sütjük. Ez a halétel egfinomabb görög salátával tálalva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc