Fokhagymás sajttekercs hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
5 db főtt tojás
20 dkg vaj
2 cikk fokhagyma
só, bors
majonéz
petrezselyemzöld
Fokhagymás sajttekercs elkészítése:
Kb. 40 dkg trappista sajtot fővő, forrásban lévő vízben 10 percig főzök, majd további 15 percig állni hagyok.
Szűrőkanállal óvatosan kiemelem a vízből alufóliára, majd nyújófával szép téglalap alakúra kinyútjom.
5 db főtt tojás sárgáját 20 dkg vajjal, 2 cikk zúzott foghagymával, sóval, borssal, fél tubus majonézzel, petrezselyem zölddel jó alaposan kikeverek.
Hozzáadom az 5 tojás apróra vágott fehérjét.
A kinyújtott sajot betakarom sonkával (legjobb a selyemsonka, de bármilyen vékonyra szeletelt sonka is megfelel), rákenem a fenti tojásos krémet, és föltekerem.
Alufóliába tekerve, hűtőszekrényben pár óra alatt áthűtöm. Sréj szeletekre vágva tálaljom.
A sajttekercs igen kiadós és mutatós előétel.
0 hozzászólás