Tarpai őznyársak hozzávalók:

4 vastagabb pácolt őzhússzelet

12 aszalt szilva

1 dl tejszín

2 dl édes bor

1 evőkanál étkezési keményítő

só, bors

paprika

bazsalikom

olaj

Tarpai őznyársak elkészítése:

A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.

A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bedörzsöljük bazsalikommal, a zsebekbe 3-3 aszalt szilvát teszünk, a nyílásokat összetűzzük.

A bort elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a borsot, a paprikát és a tejszínt.

Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal megkenjük, alufóliába tekerjük és fél órán át parázs felett sütjük, majd fólia nélkül, kenegetve megpirítjuk.

A páclét vízből, ecettel, hagymaszeletekkel, babérlevéllel, kakukkfűvel, mogyoróhagymával, felkarikázott sárgarépával, zellerrel, zúzott fenyőmaggal, szemes borssal, szegfűszeggel, sóval és citromhéjjal készítjük. A hozzávalókat összefőzzük és forrón öntjük a húsra.

A tarpai őznyársakat vörösboros mártással és mazsolás rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc