Tarpai őznyársak hozzávalók:
4 vastagabb pácolt őzhússzelet
12 aszalt szilva
1 dl tejszín
2 dl édes bor
1 evőkanál étkezési keményítő
só, bors
paprika
bazsalikom
olaj
Tarpai őznyársak elkészítése:
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bedörzsöljük bazsalikommal, a zsebekbe 3-3 aszalt szilvát teszünk, a nyílásokat összetűzzük.
A bort elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a borsot, a paprikát és a tejszínt.
Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal megkenjük, alufóliába tekerjük és fél órán át parázs felett sütjük, majd fólia nélkül, kenegetve megpirítjuk.
A páclét vízből, ecettel, hagymaszeletekkel, babérlevéllel, kakukkfűvel, mogyoróhagymával, felkarikázott sárgarépával, zellerrel, zúzott fenyőmaggal, szemes borssal, szegfűszeggel, sóval és citromhéjjal készítjük. A hozzávalókat összefőzzük és forrón öntjük a húsra.
A tarpai őznyársakat vörösboros mártással és mazsolás rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás