Sült krumplileves hozzávalók:

burgonya

só, bors

hagyma

leveskocka

fokhagyma

tarhonya

tejföl

liszt

petrezselyemzöld

leveles tészta

tojássárgája

Sült krumplileves elkészítése:

40 dkg megtisztított, kockákra vágott burgonyát, sóval, borssal, 1 fej hagymával, leveskockával felteszek főni. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadok 10 dkg házi tarhonyát és 2 cikk zúzott fokhagymát.

Tejfölbe 1 csapott evőkanál lisztet keverek, ezzel sűrítem be a levest.

Petrezselyemzölddel megszórom, majd csészékbe szedem.

A csészék tetejét a leveles tésztából nyújtott kerek lapokkal befedem, tojásságával megkenem és a krumplilevest sütőben aranysárgára pirítom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc