Kiflifelfújt hozzávalók:

4 kifli

kevés tej

5 dkg vaj

5 dkg cukor

2 tojás

vanília

mazsola

Kiflifelfújt elkészítése:

Bizonyára sokak emlékeiben él még az az apró naptár, amit nagyanyáink nagy előszeretettel akasztgattak a falra, konyhaszekrény fiókgombjára. A napokat jelző oldalak hátlapján rövid receptek szerepeltek. Az 1957-ben kiadott időjelző könyvecske a következő csemegét ajánlja az év második hetére: Kiflifelfújt.

A négy kiflit karikára vágunk, kevés tejjel leforrázzuk, 5 deka vajat 5 deka cukorral és két tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk a kinyomkodott puha kiflit, a tojások habját, vaníliát, kevés mazsolát. A szuflét kizsírozott tűzálló tálban sütjük meg, kínálás előtt lekvárt adunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc