Házi húzott rétes hozzávalók:

3 összmarék finom liszt

1 összmarék rétesliszt

1 kávéskanál ecet

1 teáskanál só

2 tojássárgája

töltelék ízlés szerint

Házi húzott rétes elkészítése:

3 összmarék finom lisztet, 1 összmarék réteslisztet, 1 kávéskanál ecetet, 1 teáskanál sót, 2 tojássárgáját langyos vízzel kidolgozzuk, rétestésztát készítünk.

A tészta állaga a fánkétól gyengébb legyen. Addig dolgozzuk a hozzávalókat amíg a tál oldalától el nem válik és szép hólyagos nem lesz. Ezután kb. 5 db cipót formálunk a tésztából és fél órán át pihentetjük őket. Pihentetés után a cipókat papírvékonyra nyújtjuk.

Olvasztott zsírral vagy olajjal megkenjük, és párolt savanyú káposztával meghintjük. Feltekerjük, darabokra vágjuk mint a kakaós csigát.

Serpenyőben bő olajban sütjük. A rétest tölthetjük sós kapros túróval, édes túróval, almával, kecskesajttal, szilvalékárral, törtkrumplival.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc