Vadnyúlcomb barackkal hozzávalók:

4 személyre

4 vadnyúlcomb

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1 evőkanál szárított kakukkfű

2 evőkanál köménymag

1 babérlevél

1,5 dl fehérbor

1/2 l húsleves kockából

1,5 dl szójaszósz

2 evőkanál méz

60 dkg burgonya

2 szál póré

4 zellerszár

10 dkg aszalt barack

Vadnyúlcomb barackkal elkészítése:

A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A vadnyúl combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, ráöntjük a bort, és felforraljuk. Hozzáöntjük a levest, a szójaszószt és a mézet. Az egészet a római tálba öntjük, és lezárjuk.

A vadas húst hideg sütőbe tesszük, 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és 30 percig sütjük. Közben meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a pórét, a zellert, megmossuk a zöldségeket, és falatnyi darabokra, karikákra vágjuk.

A fél óra letelte után a zöldségeket és az aszalt barackot a nyúlcombra öntjük, és további 30 percig sütjük.

1 adag: 691 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc