Rakott karfiol hozzávalók:

1 fej karfiol

0,5 kg darált hús

1 dl rizs

1 húsleveskocka

2 dl tejföl

1 tojásfehérje

15 dkg reszelt sajt

1 tojásfehérje

só, bors

vaj vagy olaj

Rakott karfiol elkészítése:

A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsíradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.

Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a karfiol tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc