Szőlőkrémleves hozzávalók:

1 kg fehér szőlő

2 dl tejszín

2 dl édes szamorodni

5 dk cukor

4 tojás sárgája

1 evőkanál liszt

késhegynyi só

1 dkg vaníliás cukor

Szőlőkrémleves elkészítése:

10 dkg nagyobb szemű szőlőt száráról leszedünk (lebogyózunk), hosszában kettévágjuk, magvait lehetőleg eltávolítjuk, tálalásig hűvös helyen tartjuk. A maradék szőlő levét kipréseljük, a borral, a vaníliás cukorral, kristálycukorral felfőzzük. Hozzáöntjük a liszttel csomómentesen elkevert tejszínt.

Ezzel együtt ismét felforraljuk. Csipetnyi sót teszünk bele, és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, habverővel hozzákeverjük a négy tojás sárgáját. Ezután jég között hűtjük és a kimagozott szőlőszemekkel díszítjük. Ezzel az eljárással készíthetünk hideg gyümölcslevest őszibarackból és sárgadinnyéből is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc