Túrós rakott tészta hozzávalók:

szélesmetélt

25 dkg túró

1 tojás

4-5 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj

mazsola

1 evőkanál vaj

zsemlemorzsa

Túrós rakott tészta elkészítése:

1 csomag szélesmetéltet sós vízben kifőzünk, ezalatt elkészítjük a túrótölteléket. 25 dkg tehéntúrót, 1 egész tojást, 4-5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, és ha van a mazsolát összekeverjük.

A kifőtt tésztát 1 evőkanál vajjal, vagy margarinnal összekeverjük. A tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával bőven meghintett hőálló tálba öntjük, erre simítjuk a túrótölteléket, majd a tészta másik fele következik.

A tetejét zsemlemorzsával megszórjuk és fórró sütőben sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc