Görög húscipó hozzávalók:
60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen)
1 tojás
1 zsemle
10 dkg feta sajt
10 dkg csiperkegomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
pirospaprika
reszelt citromhéj
olaj
Görög húscipó elkészítése:
A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk.
Felforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fűszerezzük.
A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.
A fasírtot hasábburgonyával és salátával kínáljuk. Ha szeretjük, fogyaszthatunk mellé tzatzikit is.
0 hozzászólás