Görög húscipó hozzávalók:

60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen)

1 tojás

1 zsemle

10 dkg feta sajt

10 dkg csiperkegomba

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

pirospaprika

reszelt citromhéj

olaj

Görög húscipó elkészítése:

A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk.

Felforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fűszerezzük.

A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.

A fasírtot hasábburgonyával és salátával kínáljuk. Ha szeretjük, fogyaszthatunk mellé tzatzikit is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc