Csirkemelles rakott tál sütőben hozzávalók:
4 személyre
25 dkg szeletelt angol szalonna
1 db nagy, filézett csirkemell
20-25 dkg Trappista sajt
4 db tojás
liszt
fűszerek ízlés szerint
Csirkemelles rakott tál sütőben elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, a darabokat megforgatjuk lisztben, megmártjuk a tojásban, majd a sajtba hempergetjük.
Egy jénai tálat kibélelünk a szalonnacsíkokkal úgy, hogy azok egy-egy kis darabja kilógjon a tálból. A szalonnára reszelt sajtot helyezünk, majd erre tesszük a bepanírozott húskockákat. A maradék tojást összekeverjük a maradék sajttal, majd ráöntjük a húsra. Végül az egészre ráhajtjuk a kilógó szalonnadarabokat, és a tálat a sütőbe helyezzük.
Tálaláskor egyben kiborítjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát.
Nagyon finom burgonyapürével és párolt zöldségekkel.
0 hozzászólás