Tejfölös hal frissen hozzávalók:
8 szelet ponty
só
ételízesítő
bazsalikom
fűszerpaprikával kevert liszt
4-5 cikk fokhagyma
2 kis pohár tejföl
2 egész tojás
1 evőkanál ecet
az edény kikenéséhez olaj vagy zsír
Tejfölös hal frissen elkészítése:
A halszeleteket besózom, az egyik oldalát ételízesítővel, a másik oldalát bazsalikommal fűszerezem. Negyed óráig állni hagyom. Közben vékonyan kizsírozom vagy kivajazom a tepsit.
A pontyot paprikás lisztbe forgatom, s egymás mellé helyezem a haldarabokat az edénybe. Minden szeletre felaprított fokhagymát szórok, s az így összeállított ételt 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
15 perc múlva megfordítom a szeleteket és ráöntöm a tejfölt, amibe előzőleg elkeverem a tojásokat, és némi fűszert – só, bors.
Tíz perc múlva rálocsolom az ecetet, és néhány perc alatt készre sütöm. Hamar elkészül, de frissen a legfinomabb.
0 hozzászólás