Tejfölös hal frissen hozzávalók:

8 szelet ponty

ételízesítő

bazsalikom

fűszerpaprikával kevert liszt

4-5 cikk fokhagyma

2 kis pohár tejföl

2 egész tojás

1 evőkanál ecet

az edény kikenéséhez olaj vagy zsír

Tejfölös hal frissen elkészítése:

A halszeleteket besózom, az egyik oldalát ételízesítővel, a másik oldalát bazsalikommal fűszerezem. Negyed óráig állni hagyom. Közben vékonyan kizsírozom vagy kivajazom a tepsit.

A pontyot paprikás lisztbe forgatom, s egymás mellé helyezem a haldarabokat az edénybe. Minden szeletre felaprított fokhagymát szórok, s az így összeállított ételt 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.

15 perc múlva megfordítom a szeleteket és ráöntöm a tejfölt, amibe előzőleg elkeverem a tojásokat, és némi fűszert – só, bors.

Tíz perc múlva rálocsolom az ecetet, és néhány perc alatt készre sütöm. Hamar elkészül, de frissen a legfinomabb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc