Egyiptomi falafel hozzávalók:

40 dkg lóbab

1 nagy tojás

1 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöldje

1 kávéskanál őrölt koriander

15 dkg liszt

2 evőkanál szezámmag

olaj a sütéshez

Egyiptomi falafel elkészítése:

A babot egy napra beáztatjuk, másnap lecsurgatjuk, lassú tűzön puhára főzzük, átpaszírozzuk.

A megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a koriandert hozzáadjuk az átpasszírozott babhoz, jól elkeverjük, lassú tűzön összefőzzük, kis pogácsákat formálunk belőle, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a lisztben.

Egyik felüket megszórjuk szezámmaggal, serpenyőben forró olajban aranybarnára sütjük.

A zöldséges fasírtot papírszalvétán leszárítjuk, kissé megsózva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc