Badeni őzgerinc hozzávalók:

1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül

1 kockázott hagyma

5 dkg kockázott zeller

1 kockázott répa

borókabogyó

3 evőkanálnyi olaj

só, bors

2 dl vörösbor

4 dl tejszín

áfonyalekvár

2 vilmoskörte

2 dl édes fehérbor

1 citrom leve

Badeni őzgerinc elkészítése:

Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s középmeleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.

Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.

Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.

A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.

Badeni őzgerinc egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc