Badeni őzgerinc hozzávalók:
1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül
1 kockázott hagyma
5 dkg kockázott zeller
1 kockázott répa
borókabogyó
3 evőkanálnyi olaj
só, bors
2 dl vörösbor
4 dl tejszín
áfonyalekvár
2 vilmoskörte
2 dl édes fehérbor
1 citrom leve
Badeni őzgerinc elkészítése:
Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s középmeleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.
Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.
Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.
Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.
A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.
0 hozzászólás