Zöldséges pulykaleves hozzávalók:

6 személyre

80 dkg pulykahús

1 nagy fej vöröshagyma

1 fej karalábé

2 sárgarépa

15-15 dkg zöldbab, fejtett zöldborsó és karfiol

1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld

2 evőkanál olaj

2 liter forró víz

1 maroknyi turbolya vagy petrezselyem

1 teáskanál szójaszósz

1 teáskanál só

1 késhegynyi fehérbors

Zöldséges pulykaleves elkészítése:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson.

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük.

A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe. A turbolyát megmossuk, és apróra vágjuk. A kész pulykalevest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc